+36 20 808 4904 info@pissorsmarietta.com

Újszülött fotózás – Gyakori kérdések és válaszok

Hány napos korban a legmegfelelőbb lefotózni egy újszülöttet?

Az újszülött fotózására a legjobb alkalom a születés utáni 3. – 7. napon, de maximum a baba 14 napos koráig  történik. Sok csecsemőnél jelentkeznek alkalmazkodási problémák, gyakran gyomorfájás életének második hetében. Én a babákat szeretem bugyolálni. Hiszen 9 hónapig a pocakban is így feküdtek. Tapasztalatom az, hogy a babók a 14. nap után már nem olyan könnyen bugyolálhatok, már nem szívesen veszik fel a magzatpózt. Megértem, hogy friss szülőként sok minden más van a fejetekben közvetlenül a születés után, mint a fotózás. És aggódtok ez az apró kis lény miatt, aki felforgatta az életeteket. Ennek ellenére, ha mindannyian jó egészségnek örvendetek, akkor minél előbb meg kellene örökítenünk babátok  világra jöttét.

Mi a menete egy újszülött fotózásnak?

Amikor babátokkal jöttök hozzám fotózásra, a stúdiót 26-28 fokig melegítem fel, ami tökéletes szobahőmérséklet az újszülött babátok számára! Szülőként nem kell attól tartani, hogy gyermeked a babafotók készítése közben megfázhat. Alapvetően én sok időt fordítok az újszülött fotózára, nem szoktam közben az órát figyelni. Ha úgy alakul, hogy ismét szoptatnod kell a babát, vagy oda kell adnod az üveget neki? Nem probléma, itt a pici diktálja a tempót. Friss pelenkára van szükség?  Nálam minden a rendelkezésetekre áll egy pelenkacseréhez. Amikor mindenki készen áll, a saját tempótokban elkezdjük a fotózást. Kérlek, tervezz elég időt a fotózásra! Ha stresszes vagy, akkor a babád is az. Tehát ne tervezz találkozót közvetlenül a fotózás után. Gyakran sokkal tovább tarthat, mint gondolnánk! Egy újszülött fotózás általában 2-3 órát vesz igénybe, de előfordult már 4-5 órás fotózás is.

Mibe öltöztesd babádat, milyen ruhát hozzatok magatokkal?

Nem kell aggódj, milyen ruhába öltöztesd. Természetesen hozhattok magatokkal saját ruhát  a babátoknak, de  rengeteg szebbnél szebb, különleges  babaruhám van, amit használhatunk a fotózásra.Ha saját ruhát szeretnétek használni, akkor kérlek egyszínű árnyalatokban, szürke, bézs vagy tört fehér rugiban, bodyban gondolkodjatok. Ezek azok a színek, melyek legjobban passzolnak a natúr stílusú képeimhez.

Mi történik akkor, ha a babám nyugtalan?

Természetesen a legjobb, amikor a baba alszik. De ha babád nagyon nyugtalan és nehezen alszik el, vagy nem lehet letenni? Semmi gond, vannak tippjeim és trükkjeim a megnyugtatására! A cumi lehet egy ilyen csodaszer, még akkor is ha babátok nem cumizik. Csak nyugtatásra használjuk és néha óriási segítség lehet. A szoptatás, a baba hordozása olyan zajok, mint az anyaméhben, a meleg hőmérséklet és a pelenkázás segít minket abban, hogy gyengéden elaltassuk a babádat. Minél idősebb a baba, annál tovább tarthat ez a folyamat. Ha a babád egyáltalán nem akar aludni, az sem gond! Ebben az esetben azokra a családi fotókra fogunk összpontosítani, ahol a csecsemő a karjaidban van, és családként sokat ölelkeztek együtt. Mert ha a baba boldog, akkor te is az vagy.

Szülők és testvérek is szerepelhetnek a fotókon?

Természetesen készülnek családi képek is rólatok. Idősebb testvéreket is szívesen látok a fotózásra. Hiszen így készülnek a legkülönlegesebb babafotók az egész családdal.

Gyakori kérdések

 

Érdekelnek a részletek? Az ikonokra kattintva sok gyakori kérdésre kapsz választ az egyes fotózásokkal kapcsolatban:

Kismama fotózás

Melyik időszakban a legjobb, hol történik a fotózás, stb.

Baba fotózás

Hány napos korban érdemes, mi a fotózás menete, stb.

Családi fotózás

Meddig tart, mit viseljünk, mi van ha esik az eső, stb.

Portré fotózás

Hogyan zajlik a fotózás, mikor kapom meg a képket, stb.

Küldj e-mailt nekem

Adatkezelési hozzájárulás